Снимка Булфото, архивОсновното предложение за въвеждане на необлагаем минимум, всички

...
Снимка Булфото, архивОсновното предложение за въвеждане на необлагаем минимум, всички
Коментари Харесай

Председателят на КНСБ иска промяна в данъците - ето какво предлага

Снимка Булфото, списък

Основното предложение за въвеждане на необлагаем най-малко, всички работещи българи без значение от прихода им да се приспада минималната работна заплата, а на остатъка да се заплащат налози. Това ще вкара в потреблението 1,5 милиарда лв. за сметка на бюджета. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров във връзка налозите на бедните и богатите у нас пред Нова телевизия.

По думите му налозите в България водят само до неравноправие. Важно било да се вкара налог върху финансовите транзакции, като дава за образец Германия и Франция, които генерирали към 200-300 милиона на година. Данък трябвало да има върху дивидента, във Франция и Германия бил към 20-30 %. " През тази скица аз мога умерено да си генерирам приход, да си платя налозите и да ви платя в плик без да е нелегално ", съобщи Димитров и добави, че това ще пребори сивия бранш.

Той бе безапелационен, че има 12 страни от Европейски Съюз, които са въвели тези промени и към този момент се виждат положителните резултати. Важно било и за вложенията, което ще е тласък. Председателят на КНСБ добави, че би трябвало да има и финансови тласъци за младите фамилии, като разискването ще бъде единствено след няколко дни, на което финансовият министър Владислав Горанов и депутати са дали обещание да участват.

За скъпият ток за бизнеса, Димитров съобщи, че промишлеността е права да недоволства, тъй като има ненормални цени в платформата " ден напред ". " Според мен главното пояснение е в търговците, би трябвало да се осветлят и би трябвало да се знае, кой купи 1/3 от АЕЦ " Козлодуй ". Има подозрения за задгранични търговци, значимо е дали има има операции, аз считам, че има такива ", съобщи ръководителят на КНСБ.

Другият значим въпрос е какво се прави с енергийната тактика, като има нерешени въпроси като произвеждането на електрическа енергия от въглища, които единствено след няколко години ще бъдат неразрешени.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР