Снимка Булфото, архивОще утре, когато изтече срокът на полицейската закрила

...
Снимка Булфото, архивОще утре, когато изтече срокът на полицейската закрила
Коментари Харесай

Настаняват в Кризисен център децата, държани под ключ

Снимка Булфото, списък

Още на следващия ден, когато изтече срокът на полицейската протекция за случая в " Люлин ", трите деца, държани под ключ, ще бъдат настанени в Кризисен център, разгласи общественият министър Бисер Петков.

По думите му ще бъде направено оптималното, децата да стартират да посещават учебно заведение. " Заедно с сътрудниците от системата на образованието ще търсим решение на този въпрос - ще се реши какво е равнището им, би трябвало ли да работи с тях ресурсен преподавател ", сподели Петков.

Той посочи, че ще бъде зает и психолог, който да организира лечебна работа с децата.

Според информацията на Агенцията за обществено подкрепяне, на 15 февруари, незабавно след постъпването на сигнала, от дирекция " Социално подкрепяне " - Люлин, обществени служащи са отишли на адреса на фамилията и са създали опит да влязат. Не са съумели, тъй като вратата е била заключена.

След потърсено подпомагане от полицията и прокуратурата, са съумели да влязат в жилището. Установено е, че там няма никой. Констатирани са недобри материални условия на живот. 
Бисер Петков сподели, че през 2011 година е имало също сигнал, само че е бил вследствие на пожар, а не за принуждение.

По думите на министъра, е неразбираемо за какво откакто е юридически репортаж по-рано, не са сигнализирани органите по протекция на детето. Трябва да е ясно, че не може във всеки дом да има наличие на обществен служащ и всеки от нас би трябвало да подава сигнал за дете в риск, когато е очевидец на това, съобщи Бисер Петков.

За случая с двамата близнаци в Пловдив, министърът сподели, че във връзка с детето, което е с по-малки контузии, сега се търси съдействието на бабата, която е изразила подготвеност за грижите. Вероятно за другото дете, което е с по-тежките контузии, ще се наложи да се търси компаньон в болничното заведение.

В момента се разискват най-адекватните ограничения за протекция по отношение на децата, които към момента са в болница.

Dnes.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР