Снимка Булфото, архивОколо 30 - 40 служители на пожарната в

...
Снимка Булфото, архивОколо 30 - 40 служители на пожарната в
Коментари Харесай

Последни подробности за огнения ад в Карлово

Снимка Булфото, списък

Около 30 - 40 чиновници на пожарната в Карлово и на Горско стопанско - Карлово, са на място в Балкана, където вилнее от нощес пожар. Тази нощ хората са гасили пожара до към 2 часа, само че след това са спрели, тъй като е имало заплаха за тях. Тази заран рано са възобновили дейностите си.

От локалната власт разясниха пред Блиц, че пожарът е овладян. Пламъци към този момент няма, само че има тлеещи огнища, които има заплаха още веднъж да се възпламенят. Огънят се е бил разпрострял над 3 - 4 дка, а в следствие е обхванал към 40 дка. Заради труднодостъпния терен, на който не може да се качи никаква техника, пожарникари и лесничеи гасят на ръка.



От община Карлово споделиха, че има основан Кризисен щаб и кметът Кабаиванов, както и чиновниците му непрекъснато поддържат контакт с хората горе в планината. Готови са да им дават вода храна и всичко належащо.

Операцията по гасенето се управлява персонално то шефа на пожарната в Карлово и от шефа на Горско стопанство - Карлово -Златко Кличев. В северната част на подбалканския град е задимено, има остра миризма на дим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР