Снимка Булфото, архивОбилните дъждове през последното денонощие са създали критични

...
Снимка Булфото, архивОбилните дъждове през последното денонощие са създали критични
Коментари Харесай

Язовир Ракита е прелял, ситуацията в Плевенско е критична след обилните валежи

Снимка Булфото, списък

Обилните дъждове през последното денонощие са основали сериозни обстановки тук-там в област Плевен, оповестиха от регионалната администрация. През цялата нощ регионалният шеф Мирослав Петров, заместник-директорът на Групово дело ПБЗН Асен Игнатов, шефовете на ОД на Министерство на вътрешните работи Красимир Начев и на РД на ПБЗН Станислав Атанасов са били в с.Ракита /община Червен бряг/ и с.Садовец /община Долни Дъбник/ поради сериозната обстановка. На място са били и кметовете на двете села Нинчо Иванов и Иван Рангелов, написа BulNews.

" Язовир Ракита едно е препълнен през преливника и стената, която е почнала да се отмива под напора на водата. Прелял през преливника е и другият язовир - Ракита две, Соватски дол, като водата се е изляла в общо дере. В резултат на това са наводнени оранжерии, икономически дворове и изби на къщи в селата Садовец и Ракита ", сподели регионалният шеф. Той изясни, че двата язовира са общинска благосъстоятелност и са били отдадени на концесия. Последно са проверявани от комисия, назначена от регионалния шеф на 21 юни 2018 година В комисията влизат представители на Групово дело " Надзор на язовирните системи и уреди ", Държавна организация метрология и механически контрол, БД " Дунавски регион " - Плевен, РД на ПБЗН и Областна администрация.

Срокът за осъществяване на предписанието на комисията е 31 август 2018 година Хората в двете села - Садовец и Ракита, са обходени и предизвестени да бъдат в подготвеност за евакуация при усложняване на ситуацията. Взети са ограничения за преодоляване на обстановката. Наредени са чували с пясък, които да препятстват потока на водата, добавя Мирослав Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР