Снимка Булфото, архивМалко под 86 000 дози ваксина са използвани

...
Снимка Булфото, архивМалко под 86 000 дози ваксина са използвани
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: У нас масово се записват за ваксинация, но не се явяват

Снимка Булфото, списък

Малко под 86 000 дози ваксина са употребявани от началото на акцията.

Здравните управляващи още веднъж оповестиха подготвеност за последователно стягане на ограничаващите ограничения при междинна заболеваемост за страната над 200 на 100 000.

" Около 70 % от деклариралите предпочитание да се имунизират против Covid-19 не се подлагат на имунизация, стана ясно на седмичния брифинг за битката против разпространяването на ковид ", разяснява шефът на " Пирогов " Асен Балтов.

" При деклариран лист от 170 души, декларирали жалание да бъдат имунизирани, действително се явяват не повече от 50. Моята молба е да се включат хората, които желаят да се имунизират, а действително те изчакват да мине втора и трета фаза ", сподели професор Балтов.

Малко под 86 000 дози ваксина са употребявани от началото на акцията. 24 107 души са получили по две дози. Здравното министерство е финализирало регламента, при който персоналните лекари ще слагат имунизационни дози в идната фаза - възрастните хора и хората с хронични болести.

Само за седмица броят на разболяващите се от Covid-19 се е нараснал с 24 %. Това към момента не е довело до прекален напън върху болничната система. Най-засегната от новата вълна област остава Кюстендилска, където заболеваемостта над 400 на 100 000 души.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР