Снимка: Булфото, архивКанцлерът на Германия Ангела Меркел се отказа от

...
Снимка: Булфото, архивКанцлерът на Германия Ангела Меркел се отказа от
Коментари Харесай

Меркел: Приоритетно трябва да снабдяваме собственото си население с ваксини, защото това е изходът от кризата

Снимка: Булфото, списък

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се отхвърли от цялостния локдаун за католическия Великден.

Германката Ангела Меркел бе следващият водач от Европейския съюз (ЕС), който призна, че Европа се бори с третата вълна на ковид, която е доминирана от новите варианти. След срещата на върха в четвъртък, Меркел споделя, че Съюзът не желае нарушение на интернационалните доставки, само че фирмите би трябвало да изпълнят договорите си за ваксини. Тя сподели също по този начин, че предпочитано би трябвало да доставяме личното си население с ваксини, защото това е изходът от рецесията, ще победим вируса единствено когато всички са имали шанса да бъдат имунизирани.

По-рано през седмицата Меркел анулира проектите за строги ограничения през Великден, единствено ден след оповестяването им. Предложената обсада беше контрактувано с районни водачи в границите на договаряния през нощта в понеделник, като рестриктивните мерки би трябвало да бъдат засилени сред 1 и 5 април. Но проектът беше изменен след спешна среща в сряда.

Югозападната немска провинция Саарланд е  първата в Германия, която ще анулира рестриктивните мерки в битката с коровируса от 6 април . Ще бъде позволено отварянето на местата за забавление, спорт и други.

Меркел алармира, че Германия ще сложи Франция  в зона с огромен брой инфектирани вируса, което ще докара до условие за негативен тест за Covid-19 за идващите. Ако това бъде доказано, евентуално ще провокира безпорядък в германско-френските гранични региони, където двустранният пътнически и търговски трафик е част от всекидневието. Всяко решение за Франция ще се основава на разбор на здравната организация на института " Роберт Кох " в Германия.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР