Снимка Булфото, архивИзключителен успех записа българският национален отбор по баскетбол

...
Снимка Булфото, архивИзключителен успех записа българският национален отбор по баскетбол
Коментари Харесай

Изключителен успех! България срази звездите на Франция

Снимка Булфото, списък

Изключителен триумф записа българският народен тим по баскетбол за мъже. В първи мач от втората фаза на международните квалификации отборът на Любо Минчев надви със 74:68 над звездния отбор на Франция, който е европейския първенец от 2013 година и бронзов медалист от Мондиал 2014.

Пред цялостната зала “Арена Ботевград ” българските баскетболисти се оправиха с Никола Батум, Нандо Де Коло и компания.

България стартира чудесно срещата и поведе с 9:7, а по-късно последваха 6 безответни точки в наша изгода. Батум сподели класата си и наниза две следващи тройки, само че посредством Бост, Павел Маринов и Димитров разликата набъбна в наша изгода. В края на тази част французите влязоха в серия и понижиха до 26:23 в интерес на България.

Франция подвигна оборотите със започването на втората част и излезе напред в резултата с 2 точки. Равенството бе възобновено за 38:38 малко повече от две минути преди почивката, а след няколко бързи смени на водачеството, България бе напред и на полувремето - 45:44.

Темпото спадна със започването на третата част, а нито един от двата отбора не съумя да дръпне в резултата. Четвъртата част стартира при резултат 59:58 за " лъвовете ". 

Стигна се до тъждество 64:64, а до края оставаха 6:13 минути. Три следващи сполучливи офанзиви за отбора ни доведоха нещата до 72:66 и ново спиране за Венсан Коле, този път при 3:11 на часовника. В оставащите малко повече от 180 секунди българите се пребориха за триумфа и надвиха със 74:68. 

Дий Бост бе най-резултатен за триумфа със 17 точки. Димитър Димитров означи 16 точки, а Павел Маринов добави 13.

За Франция баскетболистът на Шарлът Хорнетс Никола Батум вкара 17 точки, по 13 имат Пол Лакомб и Едуин Джаксън.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР