Снимка Булфото, архивГлавният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи

...
Снимка Булфото, архивГлавният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Варна е на първо място в страната по заболеваемост от COVID-19

Снимка Булфото, списък

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев заяви по време на постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура в страната, че Област Варна е преди всичко в страната по 14-дневна заболеваемост. Според последните данни тя е 626 на 100 000 население.

Това заяви специалистът, представен от

В страната продължава наклонността за понижаване на заболеваемостта. Най-високо разпространяването на болестта остава в областите Варна, Русе, София-град, Перник, Добрич и София-област.

Най-ниско е то в областите Разград, Видин, Плевен, Кърджали, Велико Търново, Пазарджик.

На база на данните за 14-дневен интервал по заболеваемост България се подрежда на 14-о място в Европейския съюз и на 5-о на Балканския полуостров.

За същия интервал по смъртност се нареждаме на 2-ро място в Европа след Унгария и на 3-о място на Балканите – след Босна и Република Северна Македония.

" Най-радостно за мен е, че кривата на заразяване стръмно спада и вървим към възстановяване. Сега я последва и кривата на смъртността и тази на приетите в болница ”, добави Кунчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР