Снимка Булфото, архивГерманският канцлер Ангела Меркел изтъкна значението на това

...
Снимка Булфото, архивГерманският канцлер Ангела Меркел изтъкна значението на това
Коментари Харесай

Меркел: Лесно ще свикнем без пластмасата за еднократна употреба

Снимка Булфото, списък

Германският канцлер Ангела Меркел посочи смисъла на това да бъдат понижени отпадъците в околната среда в седмичното си видеообръщение.

Борбата против пластмасовите боклуци е " един от най-важните екологични въпроси в света ", сподели тя по случай Международния ден на околната среда.

Много произведения за еднократна приложимост като сламки за пиянство и клечки за уши може от юли да престанат да бъдат създавани в Европейския съюз. От 2022 година повече няма да е разрешено да се продават и леките найлонови торбички.

Според Меркел хората елементарно ще свикнат без тези произведения, а и това съществено ще облекчи околната среда, съобщи ДПА.

Тя съобщи, че 2021 година може да е значима година за опазването на климата и по думите й страните по света " абсолютно би трябвало да дадат спомагателен подтик за съответни ограничения " на интернационалната климатична конференция в Глазгоу по-късно през годината.

Европейски Съюз реализира добър прогрес, сподели Меркел, а Германия си е сложила даже още по-амбициозни цели с националния си закон за запазване на климата.

Според законопроекта федералната република има намерение да ограничи парниковите си излъчвания по-ускорено, за до 2045 година да стане климатично неутрална или с пет години по-рано от общия ангажимент. В законопроекта са заложени и редица нови критерии: понижаване на излъчванията с 65 % до 2030 г.; със 77 % до 2035 г.; и с 88 % до 2040 година.

" Това, което има значение в този момент и през идващите години, е да действаме уверено - с цел да запазим нашата околна среда, нашия занаят, само че и тези на бъдещите генерации на всички места по света ", сподели Меркел, представена от Българска телеграфна агенция.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР