Снимка Булфото, архивФранция и Турция са в особени отношения. Френският

...
Снимка Булфото, архивФранция и Турция са в особени отношения. Френският
Коментари Харесай

Макрон: Имаме заплахи за намеса в изборите ни от страна на Турция

Снимка Булфото, списък

Франция и Турция са в особени връзки. Френският президент Еманюел Макрон насочи предизвестие против " опити за интервенция " на Турция в идващите президентски избори във Франция през 2022 година, без обаче да изключва опцията за възстановяване на връзките с Анкара, които са изострени от повече от година, съобщи Агенция Франс Прес.

" Очевидно. Ще има опити за интервенция в идващите избори. Предначертано е и заканите не са завоалирани ", съобщи Макрон в изявление в документален филм за Ердоган, излъчен нощес в предаване на телевизия Франс 5.

Припомняйки разгорещения спор по религиозния въпрос, избухнал след неговата тирада през есента за " ислямисткия фракционизъм ", Макрон подлага на критика остро " държавна политика на неистини, популяризирани от органите на печата, следени от турската страна ", както и " от някои огромни телевизионни канали, следени от Катар ".

Ердоган по-рано бе упрекнат в интервенция в избори, по-специално в Германия, когато бе изискал от немските гласоподаватели от турски генезис да гласоподават против партията на Ангела Меркел през 2017 година, отбелязва организацията.

" Трябва да бъдем доста прозорливи ", сподели Макрон, чиито връзки с турския му сътрудник бяха извънредно обтегнати, преди да настъпи известно топене преди няколко месеца.

" Забелязах от началото на годината предпочитание на Ердоган за обновяване на връзките. Вярвам, че това е допустимо ", уточни френският президент, като акцентира, че не изпитва никаква " неприязън във връзка с Турция ".

" Но мисля, че не могат да се възобновят /отношения/, когато има прояви на двоякост. Не желая да възстановя едни успокоени връзки, в случай че на назад във времето има сходни маневри, които не престават ", сподели Макрон.

Дипломатическите връзки сред Турция и Франция се изостриха поради различия по редица въпроси като Сирия, Либия или Източното Средиземноморие, както и поради политиката на Париж за битка с " ислямисткия фракционизъм ", напомня Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР