снимка Булфото, архивДва големи протеста ще блокират днес движението в

...
снимка Булфото, архивДва големи протеста ще блокират днес движението в
Коментари Харесай

Медиците и миньорите блокират днес София

снимка Булфото, списък

Два огромни митинга ще блокират през днешния ден придвижването в София. 

От 11 часа ще се организира демонстрацията на медицинските експерти пред здравното министерство, предава БГНЕС.

Медицински сестри от Бургас излязоха на митинг във вторник пред Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас. Протестът бе проведен от Синдиката на медицинските експерти. Те настояха за по-високи заплати. По думите им, с цел да оцеляват са били принудени да работят на няколко места. Медицинските сестри настояха и за сключване на нов групов трудов контракт. Според тях високата смъртност в България се дължи на това, че в лечебните заведения няма фрагменти. Една сестра се грижи за 25-30 пациенти, а множеството от тях са в пенсионна възраст.

Междувременно ще се организира и Национален протестен митинг-шествие „ Да спасим комплекса „ Мини Марица-изток “.

КТ „ Подкрепа “ застава зад настояванията на миньорите и енергетиците за разработване на решения за бъдещето на въглищния бранш в страната, от който зависи устойчивостта на българската енергетика. Настоящата рецесия в целия Европейски съюз потвърди, че без основни и балансиращи мощности сме изправени пред затваряне на огромни предприятия, загуба на работни места и растеж на енергийната беднотия. Освобождаването на десетки хиляди работни места без устойчива различна претовареност ще докара до обезлюдяване и тежка демографска рецесия в целия южен регион на България.

Шествието ще стартира в 11:30 ч. от пл. „ Свети Александър Невски “ и ще продължи по ул. „ Оборище ” - ул. „ Георги С. Раковски ” - бул. „ Цар Освободител ” - бул. „ Княз Александър Дондуков ” до Министерския съвет, където от 12:30 ч. ще се организира протестен протест. Организатори на митинга са синдикалните организации на КТ „ Подкрепа “ и КНСБ в комплекса Марица изток.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР