Снимка Булфото, архивДържавен фонд Земеделие започна плащанията по схемите за

...
Снимка Булфото, архивДържавен фонд Земеделие започна плащанията по схемите за
Коментари Харесай

4 млн. лева за 2000 фермери от Държавен фонд Земеделие

Снимка Булфото, списък

Държавен фонд „ Земеделие ” стартира заплащанията по схемите за обвързано подкрепяне за Кампания 2020. Близо 2000 фермери получиха 4 млн. лева за животните, които отглеждат в планинските региони. Преведените средства са по две от общо осемте схеми за обвързана поддръжка в бранш „ Животновъдство “. Това оповестиха от пресцентъра на разплащателната организация.

По първата скица - за обвързано подкрепяне за овце-майки и кози-майки в планински региони финансиране получиха 1 702 фермери. Общата стойност на подпомагането е в размер на 3,3 млн. лева (3 310 520 лева.). Право на помощ по нея имат стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки дружно или поотделно. Ставката за едно възможно за подкрепяне животно е 70,17 лева Тя е избрана от министъра на земеделието Десислава Танева.

Още над 660 хиляди лв. (662 998 лева.) дотации бяха разпределени сред 260 стопани по Схемата за обвързано подкрепяне за млечни крави в планински региони за тазгодишната акция. Ставката за едно възможно за подкрепяне животно е 348 лева По схемата се подкрепят фермери, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави.

Земеделските стопани, кандидатствали по двете схеми, би трябвало да продължат да отглеждат декларираните за подкрепяне животни минимум 80 дни от деня след крайния период за подаване на заявките за подкрепяне.

  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР