Снимка Булфото, архивДържавата ще приложи финансова инжекция за фирмите, засегнати

...
Снимка Булфото, архивДържавата ще приложи финансова инжекция за фирмите, засегнати
Коментари Харесай

Горанов: Ще приложим финансова инжекция, за да няма фалити

Снимка Булфото, списък

Държавата ще приложи финансова инжекция за компаниите, наранени от рецесията с ковид. Това стана ясно от изявление на финансовия министър Владислав Горанов по време на изключителния брифинг в Министерския съвет. " Не сме основали обществената си система във връзка на рецесията. Имаме много съвременна обществена система.  Следващите дни държавното управление ще утвърди програмата, в която се планува подкрепяне на търговците в потребност в резултат на рестриктивните мерки от епидемията.

Те могат да получат помощ от 60 на 100 от заплатата на чиновниците ", сподели финансовият министър. " Другото са портфейлните гаранции - към 2 милиарда портфейл, и тези 200 милиона, които са свързани с отпущането на негарантирани и необезпечени заеми на хората, които са в насилствен отпуск. На всеки подобен обиден, който е в неплатен отпуск, посредством комерсиалните банки, може да се обезпечи 1500 лв. заем.  Не е наложително да взима подобен заем, несъмнено ", акцентира Горанов. " Това ще става посредством комерсиалната банка посредством гаранция на ББР ", разясни той, представен от Блиц.  

" Данък добавена стойност е краен прехвърляем налог, в този смисъл всеки бизнес, който претендира да не го заплаща, взима от пенсиите на хората ", съобщи Горанов.  Той разясни, че държавното управление има всекидневен контакт с комерсиалните банки, с цел да се работи в поддръжка на физическите лица. " Няма да се постанова всеобщо предоговаряне и всеобщо заплащане на таксите ", изясни още финансовият министър. Той акцентира, че страната ще поддържа бизнеса, като дава опция да покрие 60% от възнагражденията на работещия, с цел да не бъде освободен от работа поради рецесията с COVID-19.

" Никой анархично да не си извършва отговорностите във връзка рецесията. Има браншове, които ще получат преимущества, само че и такива, които ще би трябвало да изчакат. Моля ви се, от една седмица сме в рецесия! Дайте да не истерясваме за три дни. Ако се наложи, ще предприемем всички нужни ограничения. Нека всеки предприемач си направи сметка дали с лека ръка ще се откаже от чиновник ", разяснява още Горанов. Горанов добави, че " в случай че е нужна капитализация на ББР, няма да спрем до тук ". Банката ще бъде укрепена и с " спомагателен административен потенциал, също и на управително равнище ", с цел да може да извърши програмата. Именно за " 7-8 седмици " се надява и Горанов, че ще премине рецесията, като предизвести бизнесът да не уволнява с лека ръка чиновници, които " до през вчерашния ден е търсил с лупа ".

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 1 секунда) Рейтинг: 22649 | Одобрение: 7239 А клизма?   Ухилен https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР