Снимка Булфото, архивБСП предложи извънредно заседание на председателския съвет и

...
Снимка Булфото, архивБСП предложи извънредно заседание на председателския съвет и
Коментари Харесай

Извънреден председателски съвет обсъжда двата законопроекта за съкратеното производство

Снимка Булфото, списък

Българска социалистическа партия предложи изключително съвещание на председателския съвет и спиране на пленарното съвещание поради двата законопроекта, касаещи съкратеното правосъдно разследване. Според социалистите двата текста, единият препоръчан от ГЕРБ, а другият от Българска социалистическа партия, се взаимоизключват и основават юридически безпорядък, заяви Дарик.

Мотивът на социалистите да се разисква още веднъж въпроса тъкмо в този момент е наличието на правосъдния министър Данаил Кирилов, който е в Народното събрание поради разглеждането на ремонти на първо четене в Закона за правосъдната власт.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова остро осъди метода, по който левицата подхожда и посочи, че нищо не постанова тази екстремност и насаждането на напрежение. Въпреки това съобщи, че ще взе участие в председателския съвет.

В последна сметка председателстващият съвещанието Емил Христов даде 15 минути отмора.

Според соцлидерката въпросът за съкратеното правосъдно разследване в случаите на тежки закононарушения е незабавен, защото има напрежение в Сотиря. Припомняме, че точно там преди седмици беше убито и изнасилено 7-годишно дете. Днес близки на убитата Кристин излязоха на митинг пред съда в Сливен и упрекнаха депутатите, че политизират тъгата им.

„ Подаваме ви ръка доброжелателно, да се съберем и да решим въпроса с няколкото законопроекта, които приехме оня ден, които се изключват взаимно, касаещи съкратеното произвеждане. Виждате, че през днешния ден там има гражданско непокорство, напрежението нараства “, прикани Нинова.

Даниела Дариткова пък уточни, че законодателният развой не се взема решение на председателски съвет, а в правна комисия.

„ Ще се включим в изключителния председателски съвет за съкратеното правосъдно разследване, само че изрично възразяваме за метода, по който се употребяват проблема и тъгата на хората “, отсече тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР