Снимка Булфото, архив39.4% от жителите в областта изпитват ограничения по

...
Снимка Булфото, архив39.4% от жителите в областта изпитват ограничения по
Коментари Харесай

Близо 40 % от варненските семейства не могат да си позволят почивка извън дома

Снимка Булфото, списък

39.4% от жителите в региона изпитват ограничавания във връзка с почивката отвън дома. Тези, които имат усложнения да посрещнат непредвидени разноски за наложителен ремонт на жилището или колата, замяна на пералня или ледник, ненадейно заболяване и други със лични средства са 40.2%. Това сочат данните за предходната година, оповестяват от Териториалното статистическо бюро в града, написа Фокус.

Според Националната статистика, ограничавания при отоплението на жилището си изпитват 45.9% от жителите на Варна и региона. Успоредно с това 2.9% от лицата не могат да си разрешат телефон, в това число мобилен, 0.3% – пъстър тв приемник, 8.9% – автоматизирана пералня. 36.9% от лицата в семействата изпитват усложнения при заплащането в точния момент на разноските, свързани с жилището, а 46.3% от лицата не могат да си разрешат ползване на месо, пиле или риба всеки втори ден. През 2018 година, 31.1% от популацията в област Варна живее с материални ограничения. Във връзка с поставените цели по основни области в тактиката „ Европа 2020 ” от проучването на приходите и изискванията на живот (EU-SILC) се пресмята смесен индикатор за регулярен мониторинг на напредъка на страните при осъществяване на националните подцели.

Показателят включва лица, живеещи в риск от беднотия, с материални ограничения и в семейства на безработни или с невисок интензитет на икономическа интензивност. Комбинирането на трите индикатора демонстрира, че през 2018 година 38.9% от популацията в област Варна, или 184.0 хиляди лица, са били в риск от беднотия и обществено изключване. Стойността на индикатора понижава с 8.8 процентни пункта по отношение на 2017 година по-значително при мъжете – с 12.1 процентни пункта, спрямо дамите – 5.6 процентни пункта.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР