Снимка: Булфото, архивРаботил съм отлично със служебния премиер Стефан Янев.

...
Снимка: Булфото, архивРаботил съм отлично със служебния премиер Стефан Янев.
Коментари Харесай

Каракачанов: Работил съм отлично със служебния премиер Стефан Янев

Снимка: Булфото, списък

" Работил съм чудесно със служебния министър председател Стефан Янев ". Това съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов.

" Дали изборът на министрите в служебния кабинет е прелестен единствено времето ще покаже. Заявките са за в действителност нещо хубаво. Основната задача на това държавно управление е гарантиране на едни почтени, транспарантни избори, които да изберат ново национално заседание. Пожелавам на министрите триумф. Работил съм със служебния министър председател Стефан Янев доста добре, даже, бих споделил, чудесно. От него одобрих министерството. Работили сме доста добре. Той участваше, като представител на президентството, в срещите с генералитета. Работили сме постоянно обикновено. Може би президентът ще управлява много директно това държавно управление ", разяснява някогашният вицепремиер в ефира на БТВ.

" За наследника ми Георги Панайотов несъмнено мога да кажа, че е образован човек, с впечатляваща кариера в дипломацията. До тук имам естествени усещания, въпреки и прекомерно дребни. Работата на едно служебно държавно управление не му е да кадрува в характерни ведомства и структури, а да приготви изборите. То обаче има права по конституция, като всяко едно държавно управление. Иначе, те могат да уволняват. Въпросът е да не се стига до крайности. Виждаме, че по принцип у нас, като нов пристигна първата му работа е да разчисти и да постави свои хора. Като станах министър, аз не съм се управлявал по партиен и личностен критерии. Не съм уволнял някой, тъй като е назначен преди мен или от Българска социалистическа партия. Ако желаеме звук на една приемливост и помиряване, не би трябвало да се работи жестоко, партизански и да се уволняват хора, единствено поради партийна принадлежност. Не е значимо каква е котката – бяла или черна, а да лови мишки. Важно е не какви са политическите такъми да дадения човек, а професионалните му качества ”, сподели Каракачанов.

Красимир Каракачанов разяснява остро обвиняванията за направена в последния миг на ръководството му в министерството на поръчка за нови коли. „ Поръчката за коли не е оповестена в последните дни на кабинета Борисов, а още октомври 2020 година. Три типа коли са поръчани. Два по-проходими, осем за командирите на типовете въоръжени сили и останалите за министерството. Заявките се вършат от войските, поръчката минава през дирекцията по логистика, Института по защита прави спецификациите. От там следва и социална поръчка, след което и, вероятно, се стига до контракти. За момента контракти няма "

" Не би трябвало да се изяснява, че това е станало в последните дни. Това е опит за умишлено манипулиране на обществото. Четири години какъв автомобил съм карал? Отказал съм се от кола и защита на НСО още като поех поста. Целта бе да дам персонален образец.  Предложиха ми кола от 1997 година на 400 000 км. Началниците на типовете войски караха коли от 2007 година. Поръчката за тази офанзива идва от една партия, която прави единствено мръсотии. Това може да се види. Става дума за една долна операция. Ако нещата вървят, договорът за тези коли в този момент би трябвало да бъде подписан от актуалното управление на министерството ”, разяснява той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР