Снимка: Булфото, архивОт векове толерантността и уважението към различните етноси

...
Снимка: Булфото, архивОт векове толерантността и уважението към различните етноси
Коментари Харесай

Радев: От векове толерантността и уважението към различните етноси и вероизповедания са сред най-ярките добродетели на българския народ

Снимка: Булфото, списък

" От епохи толерантността и уважението към другите етноси и вероизповедания са измежду най-ярките добродетели на българския народ ", съобщи българският президент Румен Радев.

" Тези качества на българите проличаха най-ярко в мрачните години на Втората международна война, когато страната ни съумя да избави от крах своята еврейска общественост и да подкрепи бягството на доста други от окупираната от нацисткия режим Европа ", съобщи президентът в своя позиция във връзка Деня на спасяването на българските евреи и отдаване на респект пред паметта на жертвите на Холокоста, оповестиха от прессекретариата на президента.

Той акцентира, че на 10 март означаваме освен 78 години от спасяването на българските евреи, само че и почитаме моралния урок по човечност, приемливост и държавническо мислене, който предците ни завещаха на идващите генерации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР