Снимка: Булфото, архивНационалната служба за охрана винаги е била прицел

...
Снимка: Булфото, архивНационалната служба за охрана винаги е била прицел
Коментари Харесай

Румен Ралчев: НСО пази от унижения държавните мъже

Снимка: Булфото, списък

" Националната работа за защита постоянно е била прицел на депутати и партийни групи по разнообразни аргументи. Това се отразява на кондицията на самите чиновници на НСО. Вървят клюки, че службата има някакви други функционалности - да подслушва, да снима тези, които охранява и прочие Категорично това не е по този начин по ред аргументи. Контролът в действителност е много висок. Изключено е някой да прояви самодейност - постоянно има повече от един човек на едно място ".

Това съобщи акад. Румен Ралчев – Велик Приор на Ордена на тамплиерите и специалист по национална сигурност в предаването " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR, написа обстоятелства.бг.

По думите му трите служби - ДАНС, НСО и Министерство на вътрешните работи - би трябвало да вземат решения дружно.

" ДАНС и Министерство на вътрешните работи ревизират сигналите, споделят степента на застрашеност на някое лице. Ако единствено началникът на НСО би трябвало да вземе решение по какъв начин да се работи, това ще е неточност. При цялостен консенсус - нещата се трансформират. Не е работа на президента да утвърждава кой ще бъде охраняван. Не е негова работа да преценя степента на застрашеност на някое лице. Президентът не е експерт ", добави Ралчев.

Специалистът акцентира, че НСО е значима, тъй като предотвратява унижаването на персоналното достолепие на държавните мъже, от които зависи ръководството на страната.

Ралчев посочи, че сега в НСО работят към 800 души в цялата страна - администрация, образователни отдели и така нататък Експертът показа, че бюджетът на НСО на годишна база възлиза на 44 млн. лева

" Последно беше повишен с 0.5 млн лв.. Тази сума - 44 млн. лева - е съвсем константна от много време. През това време заплатите в другите служби растяха. Почти всички профилирани служби взимат повече от чиновниците на НСО. Този половин милион беше даден поради коронакризата ", добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР