Снимка Булфото, архивЕдва ли на руснаците им е било приятно,

...
Снимка Булфото, архивЕдва ли на руснаците им е било приятно,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Гонехме руски дипломати, защото се ровеха в държавни тайни

Снимка Булфото, списък

" Едва ли на руснаците им е било прелестно, че от октомври 2019 година до момента 5 души обявихме за личност нон грата, само че пък на нас още повече не ни е прелестно техни чиновници да правят неразрешени от нашия закон действия като опити за придобиване на държавни секрети или рекрутиране на хора за придобиване на такива секрети ", разяснява външният министър Екатерина Захариева в изявление за

" Работим еднообразно добре с всички задгранични посланици в България и за нас няма разлика кой от коя страна е, а полът още по-малко има значение. Но във връзка с въпроса за салдото ще кажа, че преди всичко стоят българските национални ползи. Българската геополитическа ориентировка е ясна и уповавам се да не бъде поставяна под въпрос. Стратегическият разговор със Съединени американски щати и визитата на премиера във Вашингтон са показателни какви връзки имаме. С Русия също реализирахме много визити, и то на най-високо равнище. На всички равнища в действителност – президент, министър председател, външен министър... Когато аз посетих Москва, български външен министър не бе ходил там от 2011 година Имахме и планувана аудиенция на Сергей Лавров в София, само че поради Коронавирус рецесията това, за жалост, не се случи. Имаме прагматични и почтени връзки с Русия, без да си спестяваме нещата, които не ни харесват. ", добавя министърът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР