Снимка: Булфото, архивБългарската интелигенция има пословичен страх от властта. Това

...
Снимка: Булфото, архивБългарската интелигенция има пословичен страх от властта. Това
Коментари Харесай

Поппандов: Българската интелигенция има пословичен страх от властта. Така е било и преди 10 ноември, така е и сега

Снимка: Булфото, списък

" Българската интелигенция има легендарен боязън от властта ". Това разгласи в изявление за БГНЕС именитият наш артист Павел Поппандов.

" За неналичието на гражданска позиция у представителите на българската интелигенция си има причина. Това е пословичният боязън от властта. Недоумявам за какво от ден на ден представителите на науката и изкуството или не желаят да заемат позиция, или я прикриват, а сякаш би трябвало да са един от моторите за развиване на обществото. Така е било и преди 10 ноември, по този начин е и в този момент. Това е легендарен български боязън. От какво се опасяват? Как от какво? То е ясно от какво – боязън от властта, каквато и да е тя. Това към този момент води до нагаждачеството и службогонството ”, споделя той.

Актьорът не се тормози да подлага на критика ръководещите, а последното му неодобрение е подбудено от дейностите на здравните управляващи и всеобщата имунизация в така наречен „ зелени коридори “.

„ Аз съм един от най-яростните поддръжници на имунизацията. В не едно и две изявленията съм поддържал този действен щаб и съм вярвал, че тези хора ще създадат всичко допустимо да бъдат спазени периодите по групи, както беше несъмнено. Правилно е първо да са лекарите, по-късно учителите, само че по-късно ние – възрастните хора “, акцентира Поппандов.

Според  него стартирането на „ зелените коридори “ е било неточност. „ На два от тях отидох и единствено като видях каква опашка има, незабавно се върнах назад. Като правиш „ зелен кулоар “, ще го правиш за възрастните хора, както беше направено в магазините “, счита артистът.

Според него със „ зелените коридори “ единствено е бил провокиран безпорядък измежду хората. „ Проф. Костадин Ангелов, който всеки ден богатство и мазно изяснява неща, в този момент внезапно се хвърля в политиката. Да е жив и здрав, да влезе и да стане член на Народното събрание, само че не можеш да търсиш извинения по никакъв метод, откакто не е направена стройна организация на имунизирането “, сподели още артистът. Въпреки всичко Попандов продължава да поддържа имунизацията, която съгласно него е „ въпрос на персонален избор “ и единствен излаз от пандемията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР