снимка: Булфото (Архив)2356 тежки пътнотранспортни произшествия със 185 загинали и

...
снимка: Булфото (Архив)2356 тежки пътнотранспортни произшествия със 185 загинали и
Коментари Харесай

От началото на годината: 5 деца са загинали в катастрофи по родните пътища

снимка: Булфото (Архив)

2356 тежки пътнотранспортни катастрофи със 185 починали и 3044 ранени са станали у нас за първите пет месеца на година. Сред починалите са 8 деца, а ранените деца в произшествия тази година са 320, предава trafficnews.bg.

Това сочи статистика за интервала от началото на година до 29 май, оповестена по време на съвещание на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването, управлявана от вътрешния министър Валентин Радев, става ясно от известие на Министерство на вътрешните работи. В съпоставяне със същия интервал на 2017 година пътните произшествия са с 58 повече, ранените са повече със 189, а починалите са с 37 по-малко.

Тази година най-много катастрофи са настъпили на територията на София-град  - 347, Пловдив - 344, и Варна - 226. Най-малко произшествия са станали на територията на Ямбол - 15, Търговище - 16, и Видин - 19.

Шефът на " Пътна полиция " Бойко Рановски е отчел, че главните аргументи за произшествия на пътя са поради шофиране с несъобразена и превишена скорост, непозволени маневри, лишаване на преимущество, нахлуване в летата за насрещното придвижване, шофирането след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Участниците в комисията са изразили безапелационната позиция, че напъните на всички институции, ангажирани с този проблем, би трябвало да се съсредоточат главно върху превенцията и върху опциите за вложение на повече запаси за запазване живота на участниците в придвижването по пътищата.

В рамките на съвещанието са били обсъдени и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи през летния сезон, както и предложение за финансиране на планове от фонда " Безопасност на придвижването ".

Представени са били начинания на външни организации, свързани с предварителна защита на пътния травматизъм. Експертите са се срещнали с идеята първичният обзор за техническа редовност и регистрацията на моторни транспортни средства да преминат под контрола на Държавната автомобилна ревизия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР