Снимка БТВДепутатът и кандидат за кмет от БСП в Горна

...
Снимка БТВДепутатът и кандидат за кмет от БСП в Горна
Коментари Харесай

Божанков: Полицията охраняваше изборния резултат на управляващите

Снимка БТВ

Депутатът и претендент за кмет от Българска социалистическа партия в Горна Оряховица Явор Божанков описа пред бТВ за метода, по който са протекли изборите в града, за очернянето му и пазаруването на гласове.

" Поканиха ме в полицията по сигнал, който в следствие се оказа подправен. Още на входа ме посрещна жена с камера и микрофон, която ме попита какво мисля за пазаруването на гласове. Показаха ми сигнала, който гласеше, че човек е принуждаван с плесници да гласоподава за мен. По-късно стана ясно, че сигналът е изпратен от имейл на човек с открадната идентичност и подобен сигнал в никакъв случай не е имало. Викането ми в полицията и тази камера и микрофон в районното бяха режисура ", заяви Божанков.

Той описа по какъв начин са се появили публикации, че е провокирал злополука, оставил детето си и е провел гей церемониал.

" Всичко това целеше един човек с чиста биография да бъде вкаран в калта, с цел да може гласоподавателят да бъде погнусен и изборната интензивност да падне. Ниската изборна интензивност е горивото на тази машина ", изясни социалистът.

Той добави, че огромният компромат против него е пуснат 2-3 дни преди изборите: " Същата журналистка направи видео с подставени лица в селска механа, с трима души, които приказват за пазаруване на гласове и загатват моето име. По-късно това стана съображение тези лица да бъдат арестувани. Всичко това беше отразено обществено и то повлия на моя резултат. Когато изборите минаха, в съда се оказа, че трите лица са снимани от човек със скрита камера, който е работил по цивилен начинания с моя съперник от ГЕРБ Добромир Добрев ", описа Божанков.

Въпросният човек е неведнъж осъждан, последната му условна присъда е от предходната седмица и се оказа, че конкурентният претендент за кмет го е изпратил да снима, означи Явор Божанков. Той акцентира, че към този момент е късно хората да схванат истината, тъй като вредите са налице, а и същите тези камери ги е нямало в правосъдната зала, с цел да отразят какво действително се е случило.

" Завършвам с протичането на един избирателен ден в България. Според мен Алеко Константинов и в най-смелите си догатки в " Бай Ганьо прави избори " не е предполагал, че това може да се случи в съвременна България ", разяснява депутатът.

В деня на изборите претендентът от ГЕРБ е измервал резултатите с две социологически организации. " Виждайки, че губи града, в този миг се случи нещо, което съм чувал, че се е случвало през 90-те години, само че не съм очаквал да се случи в съвременна България. Една частна охранителна компания, която работи по контракт с община Горна Оряховица беше задействана в горнооряховските села и започнаха да обикалят селата с два черни буса, с два мерцедеса и вадеха хората да гласоподават. Така се печелят избори през 2019 година в България ", съобщи Божанков.

За това действие е подаден сигнал в прокуратурата, подсилен с голям брой фотоси. " Въпреки че имахме голям брой сигнали, подадени към полицията, не бяха взети никакви ограничения.Това е една скована от боязън конструкция, която по-скоро охранява изборния резултат на ръководещите, в сравнение с да се грижи за провеждането на почтени избори ", означи Божанков.

Той беше безапелационен, че тези дейности отвращават хората и изкривяват изборния развой. " Това е удар по демокрацията. Ще диря своите права в съда, само че желаех да обърна внимание по какъв начин протича целият този развой, тъй като министър председателят Борисов сподели, че това е връщане към нормалността. Кое е връщане към нормалността - силова конструкция, частна охранителна компания, месеща се в изборите, Министерство на вътрешните работи, което стои безучастно, подправени публикации и подправени вести. Това не е връщане към нормалността, а отчуждаване на българските жители от изборния развой ", добави Явор Божанков.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР