Снимка: БТА За БТА Надя Шабани от ДарПазар (платформа за

...
Снимка: БТА За БТА Надя Шабани от ДарПазар (платформа за
Коментари Харесай

Базар Малкото е много в Народното събрание събира средства за хора в нужда

Снимка: БТА

За Българска телеграфна агенция Надя Шабани от ДарПазар (платформа за артикули с добавена стойност на Български център за нестопанско право) описа, че са показани 16 обществени предприятия. Всяко от тях поддържа друга идея, някои от тях наемат хора, които са в мъчно състояние, хора с увреждания или деца, които са напуснали обществената система и нямат фамилии.

Снимка: БТА

" Това, което те вършат, е да оказват помощ и създават доста красиви артикули, с продажбата се поддържат тези обществени дела. Нашата цел през днешния ден тук е освен да предадем коледния дух и всички тези дела да бъдат подкрепени от народните представители, само че също по този начин да разкажем тези истории на триумф тук в България и да помислим за това, по какъв начин може да се промени законодателно средата, с цел да може следващата година обществените предприятия на този базар не да са 16, а 56, тъй като всяко едно от тях поддържа нещо значимо за обществото ", уточни Шабани.

Снимка: БТА

По думите ѝ на този стадий общественото предприемачество остава повече идея, в сравнение с резистентен бизнес. " Когато вършим нашите проучвания, установяваме, че в доста европейски страни, които са вложили в обществените предприятия, 10 % от целия икономически оборот е от тях, което значи хиляди работни места. Това е устойчива поддръжка. За страдание в България не е по този начин. В България в регистъра към Министерство на труда и обществената политика до неотдавна бяха вписани единствено 30 обществени предприятия ", означи Шабани и добави, че това е методът, по който обществените предприятия вземат решение основни обществени проблеми.

Снимка: БТА

Тя даде образец с Италия, където обществените предприятия са над 100 хиляди. Там постоянно може да влезете в магазин или ресторант и да видите най-различни артикули, които са с емблемата на общественото предприемачество, описа Шабани.

Снимка: БТА

Социалното предприемачество работи за страни, където има тежки обществени проблеми и неравенства. Тази обществена неправда тревожи от ден на ден младежи, означи Шабани. Изследванията демонстрират, че в случай че има две оповестени свободни работни места и едното от тях се грижи повече за природата и обществената правдивост, то те ще предпочетат това работно място, описа Надя Шабани.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР