Снимка: БТА Светият Синод пък излезе вчера със специално изявление

...
Снимка: БТА Светият Синод пък излезе вчера със специално изявление
Коментари Харесай

София Прайд и Шествие на семейството се провеждат паралелно при засилени мерки за сигурност

Снимка: БТА

Светият Синод пък излезе през вчерашния ден със особено изказване във връзка гей парада. В него се споделя, че БПЦ изрично показва своето отрицание и противоречие и се опълчва на организирането и провеждането на гей церемониал.

По традиция в столицата има и контрашествие в отбрана на обичайните фамилни полезности. То стартира в 14 ч. от пл. " Света Неделя ". Граждани се събраха на шествието, настоявайки страната да одобри решаването на демографския проблем в страната като съществена своя политика и цел.

Събитието, проведено в обществените мрежи, е наречено от уредниците " Шествие за фамилията ", а измежду главните му претенции е в страната да бъде направена и призната държавна тактика за демографията до 2050 година

Снимка: Булфото

" Искаме всяка власт да се отнася с грижа към въпроса за демографските индикатори на страната и да работи за тяхното възстановяване ", уточни за Българска телеграфна агенция един от участниците в демонстрацията.

Според хората, подкрепили самодейността, всяко държавно управление би трябвало да излъчва вицепремиер по демографските политики, с цел да може тематиката да стои високо в дневния ред на страната и обществото.

Снимка: Булфото

Шествието е прецизно деполитизирано и не се позволяват партийни флагове или пропаганда, показват още уредниците.

Проявата към този момент протича спокойно. Гражданите се събраха на площад " Света Неделя " в столицата, след коетосе насочат по пешеходната зона на бул. " Витоша ", през бул. " Патриарх Евтимий " до църквата " Свети Седмочисленици ", където следва да се състои втората част от проявата - музикална стратегия.

Полицейското наличие е засилено.

Шествието затрудни за малко придвижването на градския превоз в центъра на столицата.

Снимка: Булфото

Паралелно с проявата в София през днешния ден се състои и тазгодишното 16-о издание на " София прайд ".

То стартира също в 14.00 часа пред Паметника на руската войска с незначителен брой хора, вероятно поради дъжда. Традиционното шествие в поддръжка на правата на ЛГБТИ-общността започва с концерт пред паметника, след което участниците ще преминат по централните софийски улици.

В пространството на Княжеската градина се събират участници, облечени с цветовете на дъгата - знак на прайда, с цел да чуят концерта, който стартира в 15.00 часа.

Снимка: БТА

За 19.00 часа е планувано спокойно шествие по софийските улици.

В региона също има засилено полицейско наличие.

На въпрос на БНР: " Как си обяснявате тази експанзия против хора като вас? ", участници в събитието показаха: " Хората си мислят, че фактът, че си друг, автоматизирано те прави неприятен. Ние би трябвало да се борим за правата си, въпреки всичко ".

Една от най-изявените цивилен активистки Аделина Банакиева се оплака в обществените мрежи, че уредниците не позволяват хора с кучета, само че след къс скандал тя и пудела й Йоко се причислиха към събитието.

Хх
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР