Снимка: БТА Друг вид риба, която напоследък навлиза през Босфора,

...
Снимка: БТА Друг вид риба, която напоследък навлиза през Босфора,
Коментари Харесай

Аквариумът във Варна показва риби нашественици в Черно море

Снимка: БТА

Друг тип риба, която в последно време навлиза през Босфора, е смарид, сподели още Горанов. В Аквариума е настанен и единственият документиран уловен в Черно море огромен омар. Едва ли единствено той е дошъл, само че е единственият публично регистриран, уточни акваристът.

" Нашествениците " мигрират към Черно море, само че за аргументите могат да се вършат догатки, само че безапелационни доказателства към момента няма събрани. По същия метод стоят нещата и с наличието на корейския скорпид в наши води. Тази риба е сходна на групера, има уловени екземпляри на север край Камен бряг, което допуска, че към този момент е публикувана по цялото ни крайбрежие, изясни Горанов.

Снимка: БТА

Най-новият жител на Аквариума е Меделин - очилат женски млад кайман. Кръстена е на приток на река Амазонка, изясни Горанов. Той добави, че типът е присъщ за Латинска Америка и е инвазивен за Съединени американски щати. Каймани се отглеждат на доста места и в акваферми, тъй като се употребяват месото и кожата им.

Полово зрелите мъжки екземпляри рядко доближават над 2 метра, женските - към 1,40 - 1,50 метра, добави Горанов. По думите му " варненката " Меделин сега е дълга към 90 сантиметра, а зъбите й са към сантиметър. Тя съжителства с три типа костенурки и няколко типа риби. Блага е по темперамент, не атакува другите животни, уточни Горанов. По думите му по-скоро костенурките й досаждат и се катерят по гърба й.

Снимка: БТА

Меделин се храни един път седмично, като менюто й е от риба или замразени мишки. Кайманите са по-пасивни хищници, в природата се хранят и с мърша, сподели още Горанов. По думите му Меделин изяжда даже гъбите, които никнат върху дървената украса в аквариума й. Всъщност е всеядна, в случай че й се отвори опция, ще хапне и човешко, с усмивка обобщава акваристът.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР