Снимка: БТА Днес нарушения не са установени. Въпреки това, за

...
Снимка: БТА Днес нарушения не са установени. Въпреки това, за
Коментари Харесай

Проверяват пренареждането на жълтите павета ежедневно, за 10 дни са готови само 150 кв. м

Снимка: БТА

Днес нарушавания не са открити. Въпреки това, с цел да не се стигна до обстановка като предходната година и още веднъж пренареждане на паветата, общината ще ревизира този сектор и пренареждането всеки ден.

Зам.-кметът добави, че преди всичко е спазването на одобрената технология - сортирани павета, дребни фуги, спомагателни профили, които се употребяват. Заместник-кметът разясни, че са желали да употребяват и спомагателна емулсия, която е тествана на опитния сектор, само че не е било позволено, тъй като тя се отклонява от достоверната технология.

Снимка: БТА

В тези жеги сме инструктирали да работят заран и вечер, тъй като най-важни са животът и здравето на самите служащи, сподели Джоргов и добави, че има задоволителен брой хора, които да редят, и такива, които да сортират паветата.

Заместник-кметът изясни, че преди да се фугира, най-добре може да се види по какъв начин са подредени паветата. За нас по-важно е качеството, а не срокът, само че ще се опитаме доникъде на септември да се завърши секторът, посочи Джоргов.

Снимка: БТА

Тодор Тодоров, началник на строителния контрол, изясни, че ревизират всеки ден подредения сектор към 15:00-16:00 часа, след което дават разрешение за първично фугиране с пясък. По този метод предпазваме от разбъркване, сподели той.

На въпрос дали пясъкът може да се отмие от дъждове, Тодоров отговори, че това е първично фугиране, като след него ще има валиране на паважа и в допълнение фугиране. По принцип паважните настилки изискват от време на време префугиране с пясък, изясни Тодоров.

Снимка: БТА

Продължават работите по последния стадий от реконструкцията на обособеното трамвайно трасе на трамвай номер 5, по бул. " Цар Борис III ", заяви още Джоргов и добави, че остават към 100 метра релсов път, който да се направи там, където е споделеното трасе.

Изпълняваме повече от 10 огромни обекти на територията на Столична община, сподели заместник-кметът. Някои към този момент ги приключихме, други се надяваме, че скоро ще приключат. Вчера бяхме на " Чепинско шосе ", където ще има 10 км. нова асфалтова настилка до 15 септември., изясни Джоргов. Пуснахме и ул. " Николай Коперник ", следва и последния стадий от бул. " Ломско шосе " да стартира към 6 август, напомни той.

Снимка: БТА

По думите му, непрекъснато се работи и по вътрешните квартални улици, както и по построяването на тротоари, които тази година са в пъти повече.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР