Снимка: БНТЗаместник-председателят на ВМРО и на ПГ на Обединени патриоти“

...
Снимка: БНТЗаместник-председателят на ВМРО и на ПГ на Обединени патриоти“
Коментари Харесай

Искрен Веселинов изригна с брутален коментар за строежите върху дюни

Снимка: Българска национална телевизия

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и на ПГ на „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов написа в своята Facebook страница коментар по отношение на информация в медийното пространство, че депутатите позволяват градежа върху дюни.

В броя от 09 май 2019 година на онлайн изданието на в. „ Дневник “ е оповестена публикация под гръмкото заглавие „ Депутати оферират да се строи върху дюни и да нарастнат санкциите за палатки върху тях “,свързана с измененията в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, които следва да бъдат прегледани на второ гласоподаване в парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и место самоуправление.

Опазването на неповторимата българската природа е една от най-важните цели на Вътрешна македонска революционна организация като политическа партия. Такава политика ние сме водили поредно през годините и всевъзможни внушения в противоположната посока, са част от нелоялната политическа акция, която се води сега.
Ето и целия текст на обявата на Искрен Веселинов, който е ръководител на парламентарната комисия по районно развиване, благоустройство и локално самоуправление: 

Статията ме предизвика да отговоря, защото съдържа откровени лъжи, извадени от подтекста обстоятелства и погрешни изказвания. Очевидно е, че избрани политически кръгове очевидно се пробват да манипулират публичното мнение като прокарват внушението, че видите ли те – Патриотите, протягат ръка на българската природа и българския туризъм.

За какво в действителност става дума? 
Цялостната философия на препоръчаните промени в закона за черноморското крайбрежие е обвързвана точно с прецизиране и контролиране на дейностите, свързани с опазването и съхранението на всички типове дюни и намиращите се в тях предпазени типове на флората и фауната. Създават се условия за развиване на стопанската система посредством запазване на околната среда. Предложените по-високи наказания за нарушавания са точно в тази посока.

Между първото и второто четене на законопроекта персонално внесох оферти за промени, свързани с контролиране на така наречен „ диво къмпингуване “ отвън територията на категоризираните места. Въпрос, който се дискутира от няколко години и не беше организиран дефинитивно в българското законодателство. Първоначално бе наложена възбрана, която се анулира заради зародилото публично неодобрение. Впоследствие тя бе анулирана с презумпцията опцията за къмпингуване в отвън избраните за това места да се уреди в Закона за туризма. Тъй като до този миг това не беше осъществено, предложих тези промени, с цел да се запълни съществуващата празнина в законодателството.

По този метод ясно ще се знае от хората къде по Черноморието, в кои обособени места ще могат да разположат палатки, каравани и кемпери, като изискванията в тези места, естествено, ще се разнообразни от условията за категоризираните къмпинги.

Предложените от нас промени са напълно в унисон с потребностите на хората, които желаят да почиват измежду природата и избират къмпинг туризма. В същото време посредством препоръчаните правила се основават условия за по-добро запазване на предпазените територии, биоразнообразието, собствеността, земеделските земи, общинската и държавната благосъстоятелност, които са застрашени от заличаване, замърсяване и увреждане при практикуването на „ диво и безотговорно къмпингуване “. Необходимо е да подчертая също по този начин, че предложенията са подкрепени от авторитетни неправителствени организации. Обсъждане на предложенията постоянно е имало и тази процедура продължава. Всички заинтригувани страни, които желаеха да вземат отношение, внесоха своите оферти и мнения сред първо и второ гласоподаване на плана.

Що се отнася до внушенията във въпросната публикация, че са импортирани ремонти, които анулират възбраната за строителство върху дюните, ще кажа само, че всички, които са осведомени с материята и познават законодателството, са наясно, че възбрана в досегашния закон съществува и оферти за анулация няма. Допълнени са забрани, пропуснати от вносителя на законопроекта, по отношение на плажовете и дюните. Отчетена е и европейската процедура, че опазването на обещано местообитание може да се приложи взаимно с капиталово желание наоколо и към местообитанията, „ единствено в случай че с плана на устройствения проект и капиталовия план е планувано тяхното запазване и предпазване “.

В умозаключение ще отбележа единствено, че опазването на неповторимата българската природа е една от най-важните цели на Вътрешна македонска революционна организация като политическа партия. Такава политика ние сме водили поредно през годините и всевъзможни внушения в противоположната посока са част от нелоялната политическа акция, която се води сега. За нас, като патриоти, сполучлива политика за запазване на околната не може да има без „ драконовски ограничения против еконарушителите “.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР