Снимка БНТОчаква се съветът на управляващата коалиция да се събере

...
Снимка БНТОчаква се съветът на управляващата коалиция да се събере
Коментари Харесай

Караянчева се обяви в защита на Теменужка Петкова

Снимка Българска национална телевизия
Очаква се съветът на ръководещата коалиция да се събере в сряда или четвъртък, с цел да разиска номинацията за нов енергиен министър. Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя не разкри името на наследника на Теменужка Петкова. Последната подаде оставка, поради дългогодишното си другарство със собственичката на компанията, която купува активите на ЧЕЗ.

Може би Теменужка Петкова желае да отстрани всевъзможни подозрения за нейно присъединяване в тази договорка и по този начин е решила. Аз не бих се съгласила с тази оставка. Много добър министър е. От 800 милиона лв. загуба в бранша, тя направи по този начин, че да има облага, сподели Караянчева. С ръководителя на енергийната комисия Делян Добрев работеха в доста добър синхрон, добави тя.

Караянчева разяснява и оставката на Жаблянов. Насъбраха се доста кавги към него. Той като зам.-председател на Народно събрание да казава,че договорът с Македония е " недоносче ", това е загърбване на европейските полезности, разяснява Цвета Караянчева.

Председателят би трябвало да е съдия в Народно събрание, би трябвало да сме прецизни в работата си, добави тя и бе безапелационна, че персонално мнение не трябва да се показва толкоз остро на тази позиция и да се пазят позиции на избрана партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР