Снимка Би Ти ВиУбийството на един от лидерите на косовските

...
Снимка Би Ти ВиУбийството на един от лидерите на косовските
Коментари Харесай

Посолството на Русия в Сърбия: Убийството на Оливер Иванович е опит да бъдат изплашени сърбите в Косово

Снимка Би Ти Ви
Убийството на един от водачите на косовските сърби Оливер Иванович е още един опит да бъде изплашено сръбското население в Косово. Това се споделя в заявление на посолството на Русия в Сърбия, поместено на формалната интернет страница на дипломатическото посланичество на 16 януари, предава ТАСС, представена от Агенция Фокус.

„ Дълбоко сме потресени от трагичната гибел в следствие от терористичен акт на Оливер Иванович – човек, който след експанзията на НАТО срещу Сърбия и насилственото отделяне от нея на Косово и Метохия посвети живота си на отбрана на правата на сръбския народ в този край и беше подложен на преследвания поради това. Това е още един опит да бъде изплашено сръбското население и да се подкопаят вероятностите за спокойно и взаимноприемливо разрешаване на спора. Това е образно отражение на беззаконието и насилието, които през днешния ден царят в Косово “, се споделя в документа.
Дипломатическата задача на Русия изрази съболезнованията си към фамилията и околните на починалия. Руските дипломати се надяват, че закононарушението ще бъде „ независимо разследвано с водещата роля на интернационалните структури в Косово и с присъединяване на сръбските способени органи, а убийците ще понесат сурово наказване “.

Агенция „ Фокус “ напомня:
Оливер Иванович беше убит във вторник в Косовска Митровица, когато е излизал от офиса на ръководената от него партия „ Свобода, народна власт, истина “. Президентът на Сърбия Александър Вучич към този момент дефинира като терористичен акт и нахлуване над целия сръбски народ убийството.
Представителите на интернационалните задачи в Косово осъдиха убийството и желаеха от локалните управляващи да намерят допустимо най-бързо виновниците за закононарушението и да ги изправят пред съда. От Русия предизвестиха за заплаха от разгръщане на атмосферата на гнет и обновяване на междуетническите спорове в района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР