Снимка Би Ти Ви архивПолицейски каски за по 1000 лева

...
Снимка Би Ти Ви архивПолицейски каски за по 1000 лева
Коментари Харесай

Проверка в МВР заради полицейски каски по 1000 лв. броя

Снимка Би Ти Ви списък
Полицейски каски за по 1000 лв. броя – поради такава социална поръчка Антикорупционният фонд прати сигнал в Сметната палата и Агенцията за държавна финансова ревизия, оповестява Би Ти Ви.

Юридическият екип на Антикорупционния фонд е направил разбор на подписани контракти сред Министерство на вътрешните работи и частна компания, която да обезпечи защитните средства за служителите на реда.

Според вносителите на сигнала са извършени две идентични публични поръчки, споделя още малкия екран.

Предложението за единична цена за противоударна каска по контракт от 2016 година е 934 лева, а по контракт от 2017 година е 899 лева, споделят от фонда.

Според изработен от тях разбор на цените на сходни артикули, такива каски не надвишават 150 – 200 $. От вътрешното министерство ревизират случая.

„ Ще създадем инспекция и който по веригата е нарушил нещо, и в случай че тези неща са правилни, ще си понесе наказването. Ние се опитваме да минимизираме всевъзможни загуби и в публичните поръчки сме говорили с наши контрагенти и сътрудници и да се случват такива неща, само че това е в предишното. Предполагам, че това е направено преди година – две или не знам по кое време са ставали тези неща и тези проблеми с каските, ще го почистим и всичко за напред ще бъде вярно ”, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, представен от Би Ти Ви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР