Снимка БГНЕСПрессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че предоставените

...
Снимка БГНЕСПрессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че предоставените
Коментари Харесай

Мария Захарова: Следствието по МН17 игнорира данните на Русия

Снимка БГНЕС
Прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че предоставените от Русия материали до злополуката на малайзийския „ Боинг “ 777, полет МН17 през юли 2014 година, са пренебрегнати в окончателния отчет на Съвета по сигурност на Холандия за техническите аргументи за случилото се, а самичък изобилства от несъвпадения и грешки, предава EA Daily, представен от Фокус.
Според нея, по молба на Холандия Русия е разсекретила и предала на следствието техническите и конструкторските данни на ракетите от системата „ Бук “. „ Освен това Русия изпрати първичните радиолокационни данни, имащи сериозно значение за следствието, тъй като не могат да се подправят и променят. Те изцяло изключват опцията за пуск на свалилата самолета ракета от територията, следена от опълченците “, означи Захарова.
Според нея звучащите сега обвинявания по адрес на Русия свидетелстват за „ нежеланието на следствието съществено да преглежда предоставените от Русия материали, което още един път удостоверява извода за идеологическата устременост на търсенето на отговорните “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР