Снимка БГНЕСПапа Франциск е готов за диалог с Руската православна

...
Снимка БГНЕСПапа Франциск е готов за диалог с Руската православна
Коментари Харесай

Папа Франциск иска да задълбочи диалога с Руската православна църква

Снимка БГНЕС

Папа Франциск е подготвен за разговор с Руската православна черква и патриарха на Москва и Цяла Русия Кирил. Това изказване понтифът направи по време на среща с ръководителя на отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия митрополит Иларион Волокамски и други представители на РПЦ, оповестява БГНЕС.

Срещата се е провела на 30 май, заяви през днешния ден пресслужбата на Светия трон. Папата е изразил желание да следва „ пътя на единството “, който е единственият верен избор, до момента в който „ пътят на различията води до война и опустошения “.

Икуменическото придвижване е път към общото християнско единение, означи Франциск, призовавайки представителите на РПЦ да вървят по този път. Той напомни за своята историческа среща с патриарх Кирил, състояла се на 12 февруари 2016 година в Куба. Тези договаряния „ дадоха доста положителни резултати “, а в патриарха Франциск е видял собствен брат. В умозаключение папата акцентира, че католическата черква почита РПЦ и няма да се меси в нейните вътрешни каузи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР