Снимка БГНЕСНикой в България не може да каже колко са

...
Снимка БГНЕСНикой в България не може да каже колко са
Коментари Харесай

КНСБ :Никой в България не може да каже колко са неизплатените заплати

Снимка БГНЕС
Никой в България не може да каже какъв брой са неизплатените заплати. Това сподели вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов в изявление за предаването „ Преди всички “ на БНР във връзка на днешната среща с омбудсмана на България Мая Манолова, на която ще бъде дискутиран казусът с неизплатените заплати.

По думите му, сегашният закон разрешава служащите да работят с месеци и да получават единствено 60% от трудовото си заплащане: Продължава всяка година Инспекцията по труда да установи, че има неизплатени хонорари от порядъка на от 30 до 70 млн. лева, като освен това Инспекцията прави инспекции единствено на обособени предприятия.

Ние ще оповестим най-вероятно нови хрумвания, посредством които ще желаеме Народното събрание да се произнесе по този въпрос, сподели той и изясни: Съществуват две благоприятни условия. Едната е да желаеме от Народно събрание да анулира този текст по безапелационен метод, а другата е да се съобразим със съществуващата справедлива обстановка, при която в практиката има случаи, при които не може работодателят да заплати дължимото заради аргументи от най-различен темперамент, които не зависят от него. Това събитие ни кара да мислим, че е възможно да се вкара като принцип, че работодателят дължи всичко съгласно направеното, по този начин както е записано в Конституцията и да се допусне изключение по справедливи аргументи да изплаща до 60%, само че не за повече от един месец.

Според него, бизнесът основателно се тормози, че оскъпяването на тока ще го затрудни и това ще се отрази върху бита: Всяко едно повишаване на тока ще докара до повишаване на крайния артикул на бизнеса, а крайният артикул е за жителите. За митинги мъчно можем да приказваме. Тази седмица ще бъдат подготвени позициите ни. Заедно с КТ „ Подкрепа “ обсъждахме казуса. Ние одобряваме, че проблем има, само че се отнасяме по-спокойно на последствията от този проблем, прибавя той пред Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР