Снимка: БГНЕСМного искам преходът да свърши и да постигнем съгласие

...
Снимка: БГНЕСМного искам преходът да свърши и да постигнем съгласие
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Много искам преходът да свърши

Снимка: БГНЕС
Много желая преходът да свърши и да реализираме единодушие в обществото, че това е по този начин, означи той. За да свърши прехода би трябвало по този начин да напишем историята,че тя да остане за идващите генерации и да гледаме напред, в 21 век по различен метод. Това сподели президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) по време на втората годишна среща на клуб " Милениум ". Той предизвести за ново надигане на национализма и изиска България да направи своя национална стратегия до 2030 година
Днес в обществото има разделяне, което не е преодоляно. Много българи имат вяра, че по време на социализма е било несъмнено, умерено, други считат, че е имало диктат на комунистическия режим и на тайните служби, съществували са лагери и така нататък, разяснява Плевнелиев, представен от БГНЕС. Много някогашни социалистически страни сложиха социализма в музея,но ние и това не направихме. Помогнете вие, младите, с цел да обединим обществото и да създадем един музей на 20-и век, в който да разкажем истината такава, каквато е била.
Водих борба по време на моя мандат досиетата да отидат там, където би трябвало да бъдат. Докато досиетата не са обработени, не можем да знаем цялата истина. 10 800 души са сега някогашните сътрудници на някогашната Държавна сигурност, които работят в институциите в България. Ето, закупувам си книга за 100-те най-значими персони на България и на корицата е Тодор Живков, изрази неразбиране Плевнелиев.
" Задавам най-елементарния въпрос - извинете, единият сътвори българската страна - другият щеше да я подари за 16-та република ", цитира Нюз бг. думите на президента.
Създадохме тактиката 2020, в този момент считам, че хоризонтът напред би трябвало да е 2030 - да изкореним бедността, да развиваме нововъведения, да има правдивост и права за всеки, разясни Плевнелиев. България би трябвало да построи своята Стратегия 2030 в унисон с европейските условия, с цел да има небосвод за всеки в родината и по света. Сме със вас и оставаме с вас, тъй като задачата ви е извънредно благородна, а хоризонтът е ярък, уточни той. „ Ако всеки един от нас е родолюбец, а не националист, пази завета на дедите ни,на революционерите, на будителите ни, на тези, които ни споделиха да създадем чиста и свята република, която още не сме основали, да бъдем равни с европейците, а не да харизваме българската държавност на казахските степи, ще стигнем доста надалеч дружно ”, прикани Плевнелиев. Той изрази страдание, представен от БНР, че новият държавен глава Румен Радев не се интересува от дебата за " България 2030 ", въпреки че го е задал още в последните месеци на президентството си. " Много ни наподобява, като съвременно, прогресивно мислещи, да изкореним бедността. Просвета, енергийна успеваемост, битка с климатичните промени, нововъведения – тези световни цели, по които ние постигнахме единодушие, би трябвало
да бъда приведени в съответни дейности ", сподели той.
Трябва да бъдем равни с другите, а не да робуваме на една или друга велика мощ. Голямо част от българските националисти размахват непознато, а не българско знаме, приказват за шовинизъм, а не за национализъм, установи Плевнелиев. Трябва да обичаме родината си без значение къде сме ние. Вие сте по целия свят, мислите и давате най-хубавото от себе си, обърна се Плевнелиев към аудиторията си и назова членовете на Милениум клуб съвременни патриоти. Клубът сплотява млади българи, родени след 1981 година, които работят или учат по целия свят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР