снимка: БГНЕСЖители на столичния квартал Лозенец отново протестираха тази вечер

...
снимка: БГНЕСЖители на столичния квартал Лозенец отново протестираха тази вечер
Коментари Харесай

Лозенец протестира срещу небостъргач

снимка: БГНЕС

Жители на столичния квартал „ Лозенец ” още веднъж стачкуваха довечера против построяването на 120-метров небостъргач в квартала, заяви БГНЕС.
Живеещите в региона на ул. „ Златен рог ” и бул. „ Джеймс Баучер ” са срещу и проекта за кръгово кръстовище на булевардите „ Джеймс Баучер ” и „ Черни връх ”, което съгласно тях ще затрудни доста трафика в квартала, а ще облекчи само метода към строящия се небостъргач на ул. „ Златен рог ” и плануваните нови високи здания в близост.
Живеещите в квартала са обезпокоени и поради това, че ще се затрудни напредването с автомобил на живеещите на улиците „ Кораб планина ”, „ Бигла ”, „ Кричим ”, „ Персенк ”, „ Драгалевска ”, „ Трепетлика ”, „ Плачковица ”, „ Якубица ”, „ Червена стена ”, „ Горски пасажер ”, „ Бунтовник ”. Ще се стеснят изходите на улиците „ Златен рог ” и „ Тодор Ночев ”. Ще има повече трафик и по-малко паркоместа по „ Баучер ” и „ Златен рог ”. Според хората „ построяването на сходно излишно и неуместно оборудване ще коства 20 млн. лева, които могат да се дадат за ремонт на вътрешнокварталните улици на „ Лозенец ”. Протестиращите упорстват за публично разискване, както и общината и ДНСК да отговорят на жалбите им.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР