Снимка БГНЕС Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обвини Русия

...
Снимка БГНЕС Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обвини Русия
Коментари Харесай

Тилърсън обвини Русия в неизпълняване на поетия ангажимент за премахване на химическото оръжие в Сирия

Снимка БГНЕС
Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън упрекна Русия в неизпълняване на поетия ангажимент за унищожаване на химическото оръжие в Сирия, предава ТАСС, представена от Фокус. Руската организация се базира на изявление на Тилърсън, обещано за американския ефирен канал Fox news.

Според изявлението на държавния секретар, „ те (Русия – бел. пр.) поддържат режима на (Башар) Асад, те обезпечават въздушна поддръжка “. Тилърсън акцентира, че „ Русия е отговорна, те се съгласиха да подхващат ограничения във връзка с химическото оръжие, само че очевидно не са го създали “. Държавният секретар добави, че Москва „ може да отхвърля колкото си желае, само че обстоятелствата са си обстоятелства “.

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира отворено съвещание по отношение на химически оръжия и офанзивите с химическо оръжие в Сирия. Съединени американски щати, Англия и Франция упрекнаха Дамаск, че употребява военен газ против цивилно обитаеми, откакто стана ясно, че най-вероятно такава офанзива е била осъществена в провинция Източна Гута в средата на януари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР