Снимка БГНЕС архивСлед седмици спорове френската полиция разчисти най-големия лагер

...
Снимка БГНЕС архивСлед седмици спорове френската полиция разчисти най-големия лагер
Коментари Харесай

Френската полиция разчисти незаконен лагер за мигранти в Париж

Снимка БГНЕС списък
След седмици разногласия френската полиция разчисти най-големия лагер за противозаконни мигранти в Париж, в който обитават към 1500-2000 души, оповестява швейцарският вестник Die Neue Zuercher Zeitung, представен от Фокус.
Мигрантите от лагера в североизточната част на Париж ще бъдат настанени в към 20 жилища в столичния район, заяви вътрешният министър Жерар Коломб. Решението за дейностите на полицията бе оповестено още предходната седмица, откакто кметът на Париж Ан Хидалго прикани многкратно държавното управление да вземе ограничения.
В продължение на месеци от ден на ден и повече мигранти се заселват на брега на два канала североизточно от столицата. Правозащитни организации неведнъж сигнализираха за изискванията на живот в спонтанните лагери.
По-рано Коломб приведе данни, според които 40% от кандидатстващите за леговище подават молбите си в Ил дьо Франс, само че в същото време Париж съумява да настани в центрове едвам два % от тях. Френският вътрешен министър, че преместването на мигрантите ще им обезпечи освен „ заслон “, само че също по този начин ще разреши „ административен надзор “. Хилядите мигранти, живеещи в лагери по продължение на речните канали в Париж, са преместени в границите на 35-та евакуация във френската столица от лятото на 2015 година насам
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР