Снимка БГНЕС архивОбщото събрание на ООН прие с обикновено мнозинство

...
Снимка БГНЕС архивОбщото събрание на ООН прие с обикновено мнозинство
Коментари Харесай

ООН прие проекторезолюция на Молдова за извеждане на руските военни от Приднестровието

Снимка БГНЕС списък
Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с нормално болшинство проекторезолюция, призоваваща за неотложно евакуиране на влизащите в състава на миротворческите сили съветски военни в Приднестровието, предава ТАСС, представена от Фокус.
„ За “ гласоподаваха 64 страни, „ срещу “ – 15, а още 83 се въздържаха. Проекторезолюцията е готова от Молдова в съавторство с Грузия, Канада, Латвия, Литва, Румъния, Украйна и Естония.
Предложеният документ предлага на Общото заседание „ да включи в предварителния дневен ред за своята седемдесет и трета сесия точка, озаглавена „ Пълно извеждане на задграничните въоръжени сили от територията на Република Молдова “.
Авторите считат, че е належащо да „ се приканва Русия настоятелно, без ангажименти и по-нататъшно закъснение, да приключи плануваното извеждане на оперативната група съветски войски и въоръжението им от територията на Република Молдова “. Текстът на резолюцията се привежда от базата документи на Организация на обединените нации.
„ Съжаляваме за резултата от състоялото се гласоподаване “, съобщи първият заместник-постоянен представител на Русия при Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. „ Излишната политизация на казуса се случи точно сега, когато бе маркиран напредък в договарянията сред Кишинев и Тираспол “.
Руската страна е внесла предложение за отсрочване на гласуването по проекторезолюцията след по-подробното му разискване, само че то е било отклонено.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР