Снимка БГНЕС архивЛидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще бъде

...
Снимка БГНЕС архивЛидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще бъде
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е на посещение в Китай

Снимка БГНЕС списък
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще бъде на посещаване в Китай във вторник и сряда, заяви севернокорейската държавна телевизия, предава Франс прес, представена от Фокус.
Медията не е прецизирала дали Ким към този момент е дошъл. Това ще е третото посещаване на президента в Китай от месец март насам и то се случва единствено една седмица след невижданата среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
В същото време президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се оплака от „ двойните стандарти “ в медийното отразяване на достиженията му. В известие, оповестено в обществената мрежа „ Туитър “, водачът на Белия дом изрази убеденост, че предшественикът му Барак Обама щеше да получи доста по-голямо самопризнание от него, в случай че точно той бе провел срещата на върха с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, отбелязва американското издание The Washington Post.
„ Ако президентът Обама (който не стига до средата със Северна Корея и потегли на война против доста милиони хора, които бяха убити) се бе справил със Северна Корея и бе направил първите стъпки към договорката, която реализирах аз, разпространителите на подправени вести щяха да го дефинират като народен воин! ", написа Тръмп в „ Туитър “.
Коментарите на Тръмп бяха направени близо седмица след срещата на върха в Сингапур с Ким Чонг-ун, на която Пхенян се ангажира с нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, макар неналичието на съответен проект за това по какъв начин ще унищожи запасите си от сходен вид оръжия.
В по-ранен „ туит “ Тръмп разгласи, че съглашението, подписано с Ким Чен-ун, значи завършек на „ нуклеарната опасност от Северна Корея " и гаранция, че „ всеки може да се усеща доста по-сигурен ".
Концепцията му обаче е осмивана от голям брой демократи, в това число сенаторът Крис Ван Холен, който на собствен ред написа в „ Туитър “, че Тръмп е „ в действителност подведен ", отбелязвайки, че Северна Корея разполага със „ същия боеприпас през днешния ден, като този преди 48 часа ". Американският президент обаче акцентира, че има „ хубавото чувство “, че севернокорейският водач ще извърши обещанието си за денуклеаризация на Корейския полуостров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР