Снимка: БГНЕС АрхивДоставчик на непроследими хостинг услуги беше ударен при

...
Снимка: БГНЕС АрхивДоставчик на непроследими хостинг услуги беше ударен при
Коментари Харесай

ГДБОП удари сървъри на киберпрестъпници

Снимка: БГНЕС Архив

Доставчик на „ непроследими ” хостинг услуги беше ударен при взаимна акция на отдел „ Киберпрестъпност ” към ГДБОП и холандската полиция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представен от bTV. Според силовото ведомство сървърите на двете компании на доставчика са били употребявани за разпространяване на детска порнография, хакерски атаки и пране на пари.
Собственикът е задържан в Тайланд, а техническият админ е открит у нас – в кемпер с молдовска регистрация в региона на връх Ком. Пребивавал у нас повече от месец, като в този момент ще бъде екстрадиран в Холандия. Според проверяващите двамата са били наясно със наличието на сървърите, само че не са спрели разпространяването на противозаконните материали.
Доставчикът е разследван в продължение на три години. Копирана е цялата база данни с клиентите, открити са съответни IP адреси и финансови записи.
По предварителни данни по-голяма част от потребителите, които качвали материали, представляващи полова употреба на деца, са отвън рамките на Холандия и България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР