Снимка БГНЕС архив САЩ ще наложат санкции на Турция, ако

...
Снимка БГНЕС архив САЩ ще наложат санкции на Турция, ако
Коментари Харесай

САЩ ще наложат санкции на Турция, ако закупи руските ракетни комплекси С-400

Снимка БГНЕС списък
Съединени американски щати ще наложат наказания на Турция, в случай че закупи съветските ракетни комплекси С-400, предава съветската организация Sputnik, представена от Агенция Фокус.
Помощник държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Уес Мичел е декларирал във вторник, че ще бъде мъчно да се възстановят връзките сред Турция и Съединени американски щати, в случай че Истанбул закупи съветските ракетни системи С-400.
„ Ние декларирахме ясно, че в случай че Турция закупи С-400... ще има последици. Ние ще въведем наказания против Турция, съгласно Закона за противопоставяне посредством наказания на съперниците на Съединени американски щати “, съобщи Мичел пред сенатската комисия по външни връзки. Също по този начин той означи, че Съединени американски щати може да задържат доставката на самолети F-35, в случай че Турция закупи съветските ракети.
Според Мичел вероятностите за съдействие в областта на отбранителната индустрия с Турция ще бъдат застрашени в този случай.
През април шефът на съветското дружество за износна отбранителна техника съобщи, че те към този момент са почнали производството на ракетните комплекси за Турция
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР