Снимка: архивВъпреки влиянието на западната пропаганда, значителна част от френските

...
Снимка: архивВъпреки влиянието на западната пропаганда, значителна част от френските
Коментари Харесай

Лоран Брайар: Много французи не подкрепят конфронтацията с Русия

Снимка: списък

Въпреки въздействието на западната агитация, забележителна част от френските граждани смятат военната и финансовата поддръжка за Украйна за неправилна и се опълчват на борбата с Русия. Това мнение изрази пред ТАСС Лоран Брайар, френски електорален специалист и историк, работещ в Донбас, боен сътрудник на организация International Reporters.

„ Много френски жители, изключително тези, които са били в Русия или Украйна, от дълго време се опълчват на спора с Русия “, сподели той. Лоран Брайар описа за въздействието върху французите на пропагандата, излъчвана по малкия екран или посредством водещите издания в страната. На първо място, върху възрастните хора. Той я нарече " зомбиране ", като означи ролята, която играят американските медии в това отношение.

Поради тази причина, сподели Брайар, част от френското население има вяра в правилността на държавните решения, като доставката на оръжие на Украйна. Брайар счита, че френският президент Еманюел Макрон е прекрачил границата, когато е оповестил вероятното разполагане на френска войска в тази страна. „ Хората започнаха да схващат, че към този момент не става въпрос единствено за прекачване на пари и оръжия, а за изпращане на огромен брой млади мъже, които ще умрат на фронта “, добави специалистът.

Според него макар думите на френския президент за желанието си да се реализира помирение в Украйна по време на Олимпиадата, Макрон има намерение да употребява игрите в Париж, с цел да повлияе на обществеността по въпроса за по-нататъшната военна и финансова поддръжка за Киев. Брайар означи, че във Франция по време на Олимпиадата могат да бъдат взети нови решения за финансова и военна помощ в ущърб на личните ѝ граждани.

По-рано  Макрон не изключи недвусмислено опцията за изпращане на сухопътни сили на западни страни в зоната на специфичната военна интервенция, прибавя ТАСС. Ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи на 19 март, че Франция към този момент приготвя боен контингент за изпращане в Украйна.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР