Снимка: Архив 3 млн. лева отделя Столична община за почистване

...
Снимка: Архив 3 млн. лева отделя Столична община за почистване
Коментари Харесай

Почистват речните корита с 3 млн. лв.


Снимка: Архив

3 млн. лв. отделя Столична община за разчистване на речни корита и предварителна защита на наводнения тази година. 1 млн. и 600 хиляди лева от тях са от бюджета на Общината, а останалите средства се дават от междуведомствена комисия, съобщи БНР. Това стана ясно при инспекция на почистването на коритото на р. Подгумерска.

С почистването на речните корита се основават и нови зони за отдих и разходка. Кметът заяви, че се поддържат и реките на територията на града. Предвижда се ново разчистване на подземните реки, както и построяването на дига на река Лесновска.

"Тази година сме заложили почистването на общо 105 километра за цялата територия на Столичната община. Тук, в регион Нови Истър, към този момент са почистени 9 километра. Трябва да се чисти през година - това, което ние вършим, с цел да бъдат спокойни хората. Много значим план, който следва, това е планът за почистването на река Искър, втори стадий. Миналата година почистихме първите 5 километра. Очакваме да стартираме и с тази значима задача - 10 километра от язовир Панчарево до летище "София " в урбанизираната територия, т.е. в града, което е наш ангажимент ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР