Снимка: AP/БТА Прокурорите твърдят, че Александра Флорес, най-малката от осем

...
Снимка: AP/БТА Прокурорите твърдят, че Александра Флорес, най-малката от осем
Коментари Харесай

Екзекутираха със смъртоносна инжекция двама затворници, виновни за убийството на мъж и дете

Снимка: AP/БТА

Прокурорите настояват, че Александра Флорес, най-малката от осем деца, е била със фамилията си на шопинг в магазина в Ел Пасо на 18 ноември 2001 година, когато Рентерия я извежда от магазина, удушава я и възпламенява тялото ѝ. Останките на детето са открити на идващия ден на към 25 км от мястото на отвличането.

Затворник от Алабама, наказан за убийството на мъж по време на обир през 1993 година, когато е бил младеж, също беше екзекутиран със смъртоносна инжекция, съобщи Асошиейтед прес.

49-годишният Кейси Макуортър е екзекутиран в затвор в югозападна Алабама, оповестиха управляващите.

Макуортър е приет за отговорен в ликвидиране и наказан на гибел за ролята си в грабежа и застрелването на 34-годишния Едуард Лий Уилямс на 18 февруари 1993 година

Снимка: AP/БТА

Прокурорите настояват, че Макуортър, който по време на убийството е бил навършил 18 години, е влезнал в скрит план с двама по-млади младежи, в това число 15-годишния наследник на Уилямс, с цел да откраднат пари и други движимости от вкъщи на Уилямс и по-късно да го убият.

Съдебното жури, осъдило Макхортър, предлага смъртна присъда с 10 на 2 гласа, която съдията, който има окончателното решение, постанова, съгласно правосъдните документи, прибавя Българска телеграфна агенция.

По-младите по времето на убийството причинители - Едуард Лий Уилямс младши и Даниел Майнър, който е бил на 16 години - са наказани на пожизнен затвор, съгласно правосъдните документи.

Прокурорите настояват, че Макуортър и Майнър отишли в дома на Уилямс с пушки и изработили самоделни заглушители от възглавница и кана за мляко. Когато по-големият Уилямс дошъл у дома и разкрил младежите, той сграбчил пушката, която държал Майнър.

Двамата почнали да се борят за нея и Макуортър създал първия изстрел по Уилямс - се споделя в обобщение на закононарушението в правосъдните документи. Според правосъдните документи Уилямс е прострелян общо 11 пъти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР