Снимка: Аnette Riedl/dpa via APОчаква се германските депутати днес да

...
Снимка: Аnette Riedl/dpa via APОчаква се германските депутати днес да
Коментари Харесай

Германският парламент ще гласува за улесняване на промяната на пола

Снимка: Аnette Riedl/dpa via AP

Очаква се немските депутати през днешния ден да гласоподават по държавен проект за улеснение на транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да трансформират името и пола си в публични документи, съобщи Асошиейтед прес.  " Законът за самоопределение ", една от няколкото обществени промени, които съдружното държавно управление на канцлера Олаф Шолц даде обещание при встъпването си в служба в края на 2021 година, ще влезе в действие на 1 ноември.

Той ще разреши на пълнолетните лица да трансформират първото си име и пола си в персоналните документи в службите по вписванията без спомагателни формалности. Те ще би трябвало да уведомят службата три месеца преди да извършат смяната.

Съществуващият " закон за транссексуалните ", който датира отпреди четири десетилетия, изисква от лицата, които желаят да трансформират пола си в формалните документи, първо да получат оценки от двама специалисти, " задоволително добре осведомени със характерните проблеми на транссексуализма ", а по-късно и правосъдно решение. 

След правенето на този закон немският висш съд анулира други разпореждания, които изискваха от транссексуалните лица да се развеждат, да се стерилизират и да се подлагат на интервенции за смяна на пола.

Новата законова норма се концентрира върху правната еднаквост на лицата. То не включва никакви промени в разпоредбите на Германия за интервенции за смяна на пола. Законът разрешава на малолетни лица на 14 и повече години да трансформират името и пола си в документите с утвърждението на своите родители или настойници; в случай че те не са съгласни, младежите могат да се извърнат към съд по фамилни въпроси да вземе отношение.

След като формалната смяна на името и пола на лицето влезе в действие, в продължение на една година няма да се позволяват други промени. Новият закон планува операторите на фитнес зали и съблекални за дами да вземем за пример да продължат да вземат решение кой да има достъп до тях.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В рамките на други обществено демократични промени държавното управление на Шолц легализира притежанието на лимитирани количества канабис, облекчи разпоредбите за придобиване на немско поданство и отстрани рестриктивните мерки за владеене на двойно поданство, както и възбраната за лекари да " популяризират " аборти. Еднополовите бракове към този момент бяха легализирани през 2017 година

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР