Снежната покривка от около 20 см. се образува днес в

...
Снежната покривка от около 20 см. се образува днес в
Коментари Харесай

Коли закъсаха в първия сняг тази есен

Снежната завивка от към 20 см. се образува през днешния ден в региона на Пампорово, като пътуващи към връх Снежанка коли закъсаха, заяви " Нова телевизия ". От пътната организация оповестиха, че цяла нощ снегопочистващата техника е обработвала високопланинските региони в областите на Пазарджик и Смолян, като пътищата са били проходими при зимни условия.

" Пътищата не бих споделил, че са опесъчени добре, само че за снега, който падна, не мисля, че е кой знае какъв проблем ", разяснява пред " Нова телевизия " Христо Арнаудов, който работи в Пампорово. Обяснението за закъсалите коли се крие и в употребяваните гуми.

Въпреки желанията да се вкара наложително прилагане на зимни гуми сред ноември и февруари, това по този начин и не стана факт. В началото на 2017 година депутатите взеха решение от 1 ноември до 28 февруари леките коли да са със зимни гуми, всесезонни или летни, само че с дълбочина на грайфера 4 мм. Зимните гуми могат да бъдат с грайфер до 1.6 мм, макар, че съгласно производителите на тези артикули, когато той е под 5 мм, качествата им се компрометират съществено.

От снегопочистващата компания в Смолян са на мнение, че са се справили с първия сняг. " При първия сняг техниката излезе в точния момент и всичко беше овладяно уместно ", разяснява Калоян Пеев, шеф на компанията, виновна за чистенето на снега в Смолянско.

До дни стартира и обработването на ски пистите за откриването на зимния сезон в Пампорово. Прогнозата за времето сочи, че през новата седмица снеговалежи не се чакат, даже по високите места в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР