Снежна покривка се образува на Витоша през уикенда. Туристите вече

...
Снежна покривка се образува на Витоша през уикенда. Туристите вече
Коментари Харесай

Бяла приказка: Витоша вече е покрита със сняг

Снежна завивка се образува на Витоша през уикенда. Туристите към този момент могат да се насладят на красивата панорама. 

Условията за туризъм са положителни единствено в ниските елементи на планините, оповестиха от Планинската избавителна работа. Във високите елементи на планините има преминаваща мъгла, ниски облаци и мощен западен вятър. Условията в най-високите елементи към този момент са зимни със снежна завивка в множеството планини от към 10 см.
 Българска телеграфна агенция
Планинските спасители поучават туристите да са готови за зимните условия в планините и късия ден. Да имат поради вятъра във високите елементи на планините и това че снежната завивка още не е постоянна и напредването е мъчно.
 Българска телеграфна агенция
Лифтовите уреди в планинските курорти са в профилактика и не работят. Очаква се да бъдат пуснати при започване на зимния сезон.
 Българска телеграфна агенция
През идващите дни ще бъде най-вече облачно; ще има и превалявания от дъжд, в сряда - на повече места и повече по количество в Западна и Южна България, а в четвъртък единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, в източните региони ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а дневните ще се намалят едва и в четвъртък оптималните ще са сред 7° и 12°.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР