Снежанка на Дисни: Провали ли се вече приказката?

...
По следите на поредица от римейкове на живо на Дисни,
Коментари Харесай

По следите на поредица от римейкове на живо на Дисни, новата версия на известната филмова компания на класика от 1937 г. „Снежанка и седемте джуджета“, който трябва да излезе следващата година, предизвика полемика в социалните медии.

Въпреки че дебатът за рестартирането на Disney не е нищо ново, реакцията на нова Снежанка (обърнете внимание, че джуджетата са премахнати от заглавието) е особено гръмогласен от някои страни.

Голяма част от фурора - който предизвика някои TikTokers в оръжие - се изгражда през последните седмици, след като интервютата с Рейчъл Зеглър, която играе новата Снежанка, отново се появиха онлайн.

Критиците бяха в сила преди това обаче, след съобщението на Дисни през 2021 г., че латино звездата е получила главната роля.

Зеглер беше обект на расистко тролене в социалните медии и оттогава грозният дебат продължава да кипи, като Зеглер се обърна към проблема в X (бивш Twitter) миналия месец.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">"Изключително оценявам любовта, която изпитвам от тези, които ме защитават онлайн, но моля, не ме тагвайте в безсмислените разговори за моя кастинг. Наистина, наистина не искам да виждам това", написа тя.

Хали Бейли също беше обект на подобно малтретиране, когато беше избрана за Малката русалка.

Д-р Робин Мюър, преподавател по медии и комуникации в университета Съри, казва, че расизмът е "много труден" за стомах.

"Не знам защо хората имат такъв проблем с това. Цветнокожите не се виждаха като принцеси на Дисни, докато Жасмин от Аладин не излезе в 1992 г."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР