Снеговалежът в Пловдив се засилва, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Шофирайте

...
Снеговалежът в Пловдив се засилва, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Шофирайте
Коментари Харесай

Бъдете внимателни, на места вече има коварна киша!

Снеговалежът в Пловдив се ускорява, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Шофирайте и се придвижвайте извънредно деликатно, тъй като тук-там по пътното платно стартира да се образува киша, което е причина за пътнотранспортни катастрофи! Нека пешеходците също бъдат деликатни!

Прогнозата за през днешния ден съгласно Национален институт по метеорология и хидрология:

Днес над страната ще доминира облачно време. На доста места ще има валежи най-вече от сняг, в източните региони - от дъжд. По-значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област. След обяд преваляванията ще отслабват и до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат преваляванията в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превалява дъжд. Ще духа сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

За шест области в действие е жълт код за превалявания от сняг по високите елементи - Пловдив, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен и Пазарджик.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР