Снегът изненада и обърка трафика в южните ни съседки Гърция

...
Снегът изненада и обърка трафика в южните ни съседки Гърция
Коментари Харесай

Снегът блокира Атина и Истанбул

Снегът изненада и обърка трафика в южните ни съседки Гърция и Турция . В някои региони снежната завивка е невиждано огромна и управляващите не са готови, въпреки че подобен сняг натрупва втора поредна година, отбелязва Ройтерс. От Истанбул оповестяват за снежна завивка тук-там до 85 сантиметра, която е необикновена.

Лошото време засегна и няколко острова в Егейско море. Гръцкото държавно управление разгласи днешния ден за неработен за региона на огромна Атина, част от Централна Гърция и някои острови , с цел да може хората да си останат по домовете. Обществени служби, учебните заведения, магазините, които продават артикули не от първа нужда и банките.

Снежната стихия обърка автомобилния и въздушния превоз в гръцката столица , а и в Истанбул. Вчера националният транспортьор на Гърция анулира съвсем всичките си полети и сподели, че чака да има проблеми и през днешния ден, а може би и в сряда. Полетите до и от Истанбул са спрени до 16 ч. през днешния ден.

5 хиляди водачи се оказаха блокирани с часове на околовръстния път на Атина и се наложи да чакат помощ от избавителни екипи. В разчистването на пътя и извеждането на блокиралите коли се включиха освен пожарникари, само че и военните.

В гръцката столица през вчерашния ден стопираха влаковете и рейсовете. Студената вълна се чака да се задържи до сряда.

В Истанбул, чието население е 16 милиона, управляващите анулираха междуградски рейсове и краткотрайно стопираха трафика в града, приближаващ от тракийската област.

Университетите прекратиха занятия за два дни поради компликации с напредването на студентите, а някои от ведомствата ще работят с понижено работно време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР